Canlı Hayvan Kilo Hesaplama Cetveli - Besi döneminde hayvanların 1 kg canlı ağırlık artışı için ne kadar yem tükettiğinin saptanması ile ölçülür. Doğrulama için aşağıdaki kare koda tıklayınız.


Canli Hayvan Kilo Hesaplama Programi Kedi Hayvanlari Blog

İdeal kilo hesaplama aracı için buraya tıklayın.

Canlı hayvan kilo hesaplama cetveli. Göğüs Çevresinden canlı ağırlık tahmin tablosu. Göğüs çevresi 160 cm Vucut Uzunluğu 180 cm olan bir canlı hayvanın ağırlığını hesaplayalım. 10850 423 kg.

Bu ölçüm sonucu sadece canlı hayvan ağırlığı değil hayvanın toplam ağırlığının yüzde 60ı hayvandan çıkacak et miktarı yaklaşık olarak tespit ediliyor. Canlı büyükbaş hayvanların kaç kilo et çıkaracağı Tarım ve Köyişleri Bakanlığının hazırladığı ölçüm cetveli yardımıyla yüzde 100e yakın tahmin edilebiliyor. Cetvelde göğüs ölçüsü 232 santimetre olan besili bir hayvanın tahmini canlı ağırlığı 1 ton 80 kilogram olarak hesaplanıyor.

Süt İneklerinde Yüksek Süt Verimi mi Verim Ömrü mü. İşletmemizde kantar varsa problem yok. Örneğin 200 kg canlı ağırlıkta Siyah Alaca erkek dana kaliteli bir besi rasyonu ile 1 kg canlı ağırlık kazancı için 4-5 kg kuru madde tüketirken 400 kg canlı ağırlıkta ki bir hayvan 1 kg canlı ağırlık kazancı için yaklaşık 7-8 kg kuru madde tüketmektedir.

Tahmini canlı hayvan ağırlığını ölçmekte kullanılan cetvel hem alıcının hem de satıcının işini pratik olarak kolaylaştırıyor. Bir sığırın besi süresi içinde yemden yararlanma kabiliyeti de bir kg canlı ağırlık artışı için hayvanın tükettiği yem miktarı ile belirlenir. KAÇ KİLO ÇIKARACAĞI DA TAHMİN EDİLİYOR.

Sığır Kilo Ölçer Metre - Danametre. Yem Miktarı ile Canlı Artış Ağırlığının Hesaplanması. Hayvanlarda Yaş Ve Kilo Tespiti.

Canlı ağırlık tespiti tam olmamakla beraber yaklaşık bir sonuç alınabilir. Diyanet ve Kızılay tarafından açıklanan kurbanlık fiyatlarının yanı sıra. Hayvan kilo hesaplama cetveli.

Sığır kilo hesaplama cetveli bulunduran danametre modelleri ile bu işlem kolay olup gerçek. - Sığırlarda kilo artışını takip etmek için kullanılır. Sığırlardacanlıağırlıknasılhesaplanır kilohesaplama büyükbaş sığır kurbanlık büyükbaşkurbanlıkhayvan kiloölçme hayvankilohesaplama.

Hayvanların kiloları ilaç aşı taşıma transport TMR rasyon ayarlama uygulamalarında temel parametredir. Sayfanın devamında bu konu hakkında merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Sığırların santimetre cinsinden alınacak göğüs ölçüsü bu işten hiç anlamayan bir kişinin bile hayvandan çıkacak et miktarını birkaç kilo farkla tahmin edebilmesini sağlıyor.

- Sığırlarda Göğüs Çevresinden Canlı Ağırlık Hesaplama. Günlük Canlı Ağırlık Artışı kggün 236-23030 gün 36 kg3O gün 12 kg veya 1200 gr. Canlı kilo ile hayvanın kilosunda yüzde 5-8 arasında tokluk firesi düşülmeli.

Bu ölçümün sonucu sadece canlı hayvan ağırlığını değil elde edilen sonucun. Çünkü besiciler tok olarak satış yapıyorlar. Metrenin arka kısmındaki kilo ya.

Kesin ağırlık tahmini ancak tartmak suretiyle olur. - Hayvanın ön koltuk altından ölçüm. 2019 kurbanlık fiyatları şehir şehir belli olmaya başladı.

Kuru Fasulye dönüme kaç kilo tohum ekilir trabzon hurmasi tuttuğu meyveleri niye doker Yonca hasadı ne zaman hangi ayda yapılır. Bu tablo besi performansını takibi açısından önem arz etmektedir. Kurbanlıkların satışa çıkmasıyla birlikte büyükbaş canlı kurbanlık kg fiyatı ne kadar sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Tarım ürünleri maliyet hesaplama cetveli Hayvan Pancarı Maliyeti 2021. Sizin hayvan 22500 e gelmiş çok pahalı biz 3200 tl 5 kişi hisseli 41 kilo kemiksiz 10 kilo da kemikli et geldi kişi başı 51 kilo kemikli et düştü herkese 111 23072021 Gönder. Hayvanlar besi kaba yemine alıtırılır.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda kilo ölçümü çok önemlidir. 160 x 160 x 180. Eğer yoksa o zaman göğüs çevresini ölçerek hayvanların ağırlıklarını tahmin yöntemini kullanabiliriz.

5 kilo yanılma payı Cetvelin alıcı ve satıcılar için büyük kolaylık olduğunu belirten yetkililer vatandaşlarımız kurbanlık büyükbaş almak üzere pazara giderken hayvanın göğüs kalınlığını ölçmek için yanlarında bir mezura ve ölçüm cetveli götürmelerinde yarar var. Canlı Ağırlık Tesbiti İçin Başka bir Formülde Şöyledir. A101 gibi büyük marketlerde de kurbanlıklar satışa sunuldu.

Hayvan canlı ağırlık hesaplama. Aşağıdaki tablo yetiştiricilerimize genel bir fikir vermesi açısından hazırlanmıştır. 27 Ocak 2004 Konya Tarım İl Müdürü Doğan Çiftkat tüm sakatatlar.

Kilo kadar beside yiyeceğikesif yem verilir. KAÇ KİLO ÇIKARACAĞI DA TAHMİN EDİLİYOR. Kurbanlıklarpazardakurbanlıklarpazarda2021bu besi çiftliğinde dişi düve ve koyun koç ağırlıkta şu ana kadar en makul fiyatları burada gördümHerkese merha.

Tahmini canlı hayvan ağırlığını ölçmekte kullanılan cetvel hem alıcının hem de satıcının işini pratik olarak kolaylaştırıyor. Hayvandan çıkacak et miktarını tahmin edebilirsiniz. Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar.

Büyükbaş hayvanların kulaklarında mutlaka küpe. - Gün aırı kesif yem miktarı 300-350 gram artırılarak kaba yemde azaltmaya gidilir. - Bir tarafında santimetre cinsinden uzunluk diğer tarafında o santime karşılık gelen tahmini kg cinsi ağırlık yazar.

Yapacağınız tek şey bir metre alarak gösterdiğim şekilde hayvanı ölçmek. Bu yöntem bize az çok. Böyle bir ölçüm için hayvanın dört ayak üstünde ayakta.

Aşağıdaki hesaplama aracına ideal kilosunu öğrenmek istediğiniz kişiyle ilgili istenen bilgileri giriniz ve ardından hesapla butonuna basınız. 2 hafta içinde hayvan besi karma ve kaba yemine tamamen alımı olur. Metre ile kilo tahmini yapmak baya basit bir işdir.


Buyukbas Canli Agirlik Hesaplama Sigirlarda Canli Agirlik Nasil Olculur Youtube


Gogus Cevresinden Canli Agirlik Tahmin Tablosu


Sigirlarda Canli Agirlik Nasil Olculur Youtube


Hayvan Kilo Hesaplamasi Kedi Hayvanlari Blog


Canli Kurbanlik Kilo Hesaplama Eski Surum Google Play De Uygulamalar


Kurbanliklarin Canli Kilosunu Hesaplama Youtube


Hayvan Kilo Hesaplamasi Kedi Hayvanlari Blog


Gebelikte Hamilelikte Onemli Olaylar Cizelgesi Hamilelik Olay


Hayvan Kilo Hesaplamasi Kedi Hayvanlari Blog


Sigir Kilo Olcer Metre Danametre


Hayvanlarda Yas Ve Kilo Tespiti Kirmizi Et Et Ve Sut Kurumu


Kurbanlik Kilo Hesaplama Pay Bolusturme Danametre Google Play De Uygulamalar


Yeni Inceleme Kurbanlik Kilo Hesaplama Ve Pay Bolusturme Android Uygulama Tanitimi V2 Youtube


Kurbanlik Hayvanlarda Yas Ve Kilo Tespiti


Related Posts